top of page

Kurser

Jeg tror på, at vi alle ønsker at have berigende, sjove, og inspirerende samtaler med hinanden. Og alligevel går det nogle gange galt. På trods af intuitiv viden om hvad der skaber en god samtale, på trods af gode erfaringer og på trods af den viden vi har tilegnet os gennem livet om kommunikation, så oplever mange at side tilbage med spørgsmålet: "Hvordan kunne jeg have gjort det her bedre?".

 

I mit arbejde med kommunikation - konsulentarbejde, facilitering, undervisning  og supervision - har jeg øje for alt det, gruppen allerede ved og har gode erfaringer med. Samtidig har jeg blik for den dynamik der er i gruppen, for hvor meget og hvor lidt folk lytter til hinanden, og for hvor svært det kan være at stille sig uden for gruppens norm og sige og gøre noget anderledes. Den viden om gruppens egen dynamik og process bruger jeg i mit arbejde og gør den åben for deltagerne. Gennem strukturede samtaler og øvelser bliver både ny og gammel viden gjort levedygtigt og brugbart i gruppen.

 

Jeg har også fokus på, at deltagerne er involveret i vores fælles arbejde, så hver enkel person kan se og mærke vigtigheden af det, vi sammen undersøger og arbejder med, for at de sammen kan skabe en fælles fremtid.

 

Derfor arbejder jeg tæt sammen med kunden og en kernegruppe fra projektes start om formålet med kurset, for at vi sammen kan designe lige netop det I har brug for. Ejerskabet for temaet arbejder jeg videre med i vores tid sammen, så alle deltagere kan tage ansvar for fremtiden, fordi det ses, mærkes og føles som vigtigt for den enkelte og for gruppen. Derved får alle deltagere også nogle meget konkrete redskaber omkring involvering og samtaler, som de kan bruge, når det igen er hverdag.

 

På en del af mine kurser samarbejder jeg med skuespillere. Så kan vi se vigtige samtaler og møder udspille sig for øjnene af os og efterfølgende tale og reflektere omkring dem (dilemmaspil), eller deltagerne kan øve specifikke samtaler med en skuespiller (samtaletræning).

 

 

Birgitte Ohsten
Meningsfulde og involverende samtaler

 

 

    
bottom of page