top of page

Baggrund

 

Jeg er oprindelig skuespiller og alexandertekniklærer. Efter en barndom i apartheid Sydafrika - og siden hen næret af min skuespillerfaglighed - har jeg været optaget af, hvordan vi mennesker behandler hinanden og kommunikerer; hvordan vi taler sammen, hvordan vi forstår os selv, hinanden og vores omgivelser og hvordan vi kan skabe noget sammen i grupper med lige meget respekt for individet og gruppen. Det har ført mig vidt omkring i 33 års arbejde med teater og kommunikation og forskellige kurser og videreuddannelser inden for pædagogik, personlig udvikling, spiritualitet og kommunikation.

 

Jeg bor i København med min mand, og vi har tre vidunderlige børnebørn i Mexico. Jeg dyrker yoga, mediterer, har i lange perioder danset rigtig meget tango og er i en relativ sen alder blevet haveentusiast, da jeg ud af det blå fik mig en smuk og gammel kolonihave.

 

Arbejdsmetoder

 

Mit konsulentarbejde, faciliteringundervisning og supervision er jordnært, kreativt og praksisorienteret. Det er basereret på masser af involvering og øvelser, hvor den individuelle og fælles refleksion over det, der foregår, er i højsæde. Jeg er inspireret af følgende tænkning og metoder:

Systemisk og narrativ tænkning

Art of Hosting

Anerkendende kommunikation

Assertiv kommunikation

Aktiv lytning

Gruppedynamisk viden

Strukturerede samtaler som: Cirkelsamtaler, Cafésamtaler og Open Space

Fremtidsværksted

Forumteater (dilemmaspil)

Samtaletræning 

 

Lille CV

Jeg har i 2017 skrevet en bog til Kriminalforsorgen, som jeg har skrevet sammen med min kollega, Anne Christine Hagedorn. Bogen hedder "Skab Tillid - Kollegiale samtaler i Kriminalforsorgen". Den er skrevet på baggrund af seks års arbejde i Kriminalforsorgen, hvor vi har undervist over 1.500 fængselsbetjente, sagsbehandlere, lærere og andre i kollegial feedback og social kapital.

 

Jeg har undervist og stået for procceser og supervision omkring kommunikation siden 2001

 

Jeg har arbejdet som skuespiller i samtaletræningsforløb og dilemmaspil siden 2001

 

Jeg har siden 2010 været en del af det globale netværk Art of Hosting - www.artofhosting.org

 

Jeg har siden 2010 været mentor for unge og ældre der har det svært i tilværelsen - www.peerseipelt.dk, www.dinstu.dk og heinvirkelyst.dk 

 

Jeg er uddannet systemisk og narrativ proceskonsulent fra Dispuk i 2008 - www.dispuk.dk

 

Jeg har uddannet skuespillere i at indgå i samtaletræningsforløb på Artlab fra 2005-2008 - www.artlab.dk

 

Jeg har i den første halvdel af nullerne været en del af et band, Breath, hvor jeg reciterede digte af sufidigteren, Rumi, til moderne ambient jazzmusik. Vi optrådte bla. i Aleppo og Damaskus i Syrien - www.breath.dk

 

Jeg har undervist i alexanderteknik siden 1997 - www.alexanderteknikken.dk

 

Jeg er uddannet alexandertekniklærer hos Joseph Artzi i 1997 -   www.alexanderskolen.dk

 

Jeg arbejdede som skuespiller i Danmark og England i 90´erne

 

Jeg arbejdede som skuespiller i Dr. Dante i den sidste halvdel af 80´erne

 

 

 

Birgitte Ohsten
Meningsfulde og involverende samtaler

 

 

    
bottom of page